bloem-boeketten-blog-crea-fleur

Blog - Nieuw boek speciaal voor Baby en Kinderrouwwerk

28 september 2020

Met ingang van 1 oktober is Crea Fleur exclusief vertegenwoordiger voor het bedrijf – Afscheid met Bloemen. Een webshop waarin rouwwerk besteld kan worden voor uitvaarten door heel Nederland. Crea-Fleur wordt verantwoordelijk voor de regio Hoeksche Waard. Het is nog net geen oktober, maar we wilde je wel alvast op de hoogte brengen van de volgende, naar ons idee best belangrijke, ontwikkeling.

Sinds vandaag bestaat er een schitterend boek speciaal samengesteld voor baby en kinderuitvaarten

Dat het helaas niet alleen oude en zieke mensen zijn, die komen te overlijden weet Crea-Fleur maar al te goed. Leon heeft al regelmatig rouwwerk geleverd aan uitvaarten voor baby’s en kinderen.
Jaarlijks sterven er meer dan 1.500 kinderen tussen 0 en 10 jaar (cijfers CBS 2019).
De uitvaart van een kind wordt over het algemeen toch anders aangekleed dan dat van een volwassene. Ook het rouwwerk wat hierbij hoort is anders.
Vandaag is het eerste baby & kinderrouwwerk boek van Nederland gepresenteerd. Een boek met onder andere passende bloemstukken die een troostende rol kunnen vervullen bij het afscheid nemen.

Crea-Fleur zorgt voor schitterend rouwwerk voor baby en kinderuitvaarten

Er is getracht een mix van bloemwerk aan te bieden in het boek, dat volledig gericht is op baby’s en kinderen. Crea Fleur is dan ook ontzettend blij met de komst van dit boek, omdat een soortgelijk iets voorheen niet bestond. Uit ervaring merkte we dat er behoefte was aan gerichte ondersteuning voor zowel ouders en nabestaande, als bloemisten en uitvaartverzorgers. Vandaar de ontwikkeling van het boek “Baby & kinderrouwwerk”, welke kan voorzien in deze behoefte. Kies samen met jouw dierbare een prachtig rouwstuk voor de uitvaart

Een schitterend boek vol inspiratie voor baby en kinderuitvaarten

Een boek met voorbeelden om passende bloemen te kiezen en de uitvaart liefdevol te omlijsten. Hiermee krijgt het de specifieke aandacht die het verdient.
Het grootste gedeelte kindersterfte betreft perinatale sterfte en zuigelingensterfte. Daarom is er veel aandacht in het boek voor passende bloemen m.b.t. babyuitvaarten.
Maar ook prachtig bloemwerk voor kinderuitvaarten tot 10 jaar staan in het boek vermeld.

Baby Loss Awereness Week

Ieder jaar is het van 9 tot en met 15 oktober wereldwijd Baby Loss Awereness Week. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor babyverlies. In deze week herdenken veel (rouwende)ouders, familieleden en vrienden het korte bestaan van alle baby’s die gemist worden. Een week die in het teken staat van bewustwording, openlijk kunnen spreken over dit onderwerp en (h)erkenning. Aan het einde van de week branden veel ouders en naasten wereldwijs om 19:00 uur - plaatselijke tijd – een kaarsje. Een golf van licht en liefde voor hen die we moeten missen.

Veel ouders grijpen dit moment ook aan om een gedenkstukje neer te leggen op het grafje of bij de herdenkingsplaats van hun overleden baby. Wanneer je opzoek bent naar een geschikt stukje hiervoor, dan kan Crea-Fleur je hier perfect mee van dienst zijn. Neem contact op met Leon om de mogelijkheden te bespreken of kijk in de webshop van Crea-Fleur voor voorbeelden.