Veelgestelde vragen

Leon beantwoord veelgestelde vragen

Rouwwerk met een persoonlijke touch

Leon krijgt vaak vragen van families die hij aan de telefoon heeft of waar hij persoonlijk contact mee heeft. Om jezelf vast voor te bereiden op het gesprek beantwoordt hij hier alvast de meest gestelde vragen. 

Natuurlijk zal deze pagina continu worden bijgewerkt met nieuwe vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact met Leon op te nemen.

Geen massa productie, maar rouwarrangementen met liefde en persoonlijke aandacht gemaakt. Leon werkt uitsluitend met verse bloemen en is een ware kunstenaar met bloemen. De vraag werd zo groot dat Leon besloot zijn bloemenwinkel te sluiten. Hij legde zich uitsluitend toe op rouwarrangementen en exclusief bloemwerk. Van deze specialistische bloemschikkunst beheerst hij werkelijk alle facetten.

Leon Melissant komt voor een advies aan huis. Elk advies ademt uw persoonlijke wensen. U kiest geen standaard bloemstuk uit een boek. U stelt uw persoonlijke bloemarrangement samen.

Over bruidsboeketten

Ja. Het kan alleen zijn dat bepaalde bloemen, door het seizoen, niet beschikbaar zijn of alleen tegen een hogere prijs kunnen worden verwerkt. Maar hierover zal Leon u tijdig informeren en anders alternatieven laten zien.

Kan ik mijn bruidsboeket laten prepareren?

Ja dat is mogelijk. Wij kunnen het boeket laten gipsen of harsen. Ook is het mogelijk het boeket in een stolp te laten plaatsen of in laten lijsten. Prijzen hiervoor zijn vanaf € 200,00.
 

Hoe bestel ik rouwwerk bij Crea-Fleur ?

Indien uw dierbare is overleden kunt u contact opnemen met Crea-Fleur via het telefoonnumer dat op deze website vermeld staat. U kunt telefonisch uw wensen doorgeven. Maar het is ook mogelijk om Leon bij u thuis te laten komen, of bij Leon langs te gaan, zodat hij voorbeelden van rouwwerk aan u kunt laten zien. U kunt ook uw begrafenisondernemer contact op laten nemen met Crea-Fleur.

Zijn er bepaalde kleuren die een betekenis hebben ?

Ja, die zijn er. Hieronder een overzicht van de kleuren en hun betekenis.

Blauw - goddelijkheid, oneindigheid, spiritualiteit, trouw, oprechtheid, melancholie en de maagd.


Geel - licht, vrolijkheid, voorjaar, glorie, kleur van de zon, energie, groei, kracht en lentegevoel.


Magenta - uitbundig, opwindend en schokkend.


Oranje - warmte, rijkdom, extravert, koningshuis, kracht, optimisme, plezier, sportiviteit en vitaliteit.


Paars - rouw en ingetogenheid


Rood - liefde, lijden en offer 


Purper - koninklijkheid, sensualiteit en decadentie. Rood; liefde, lijden, hartstocht, moed, verleiding en zwoel.


Roze - zachtheid, tederheid, blijdschap, geboorte, ingetogen, romantiek, zoet, lief, onschuldig en het licht dat doorbreekt.


Wit - eenvoud, reinheid, maagdelijkheid, kalmte, onschuld, puurheid, stilte, ongereptheid, tederheid en liefde.


Zwart - diepste rouw


Groen - hoop, groei, leven en toekomst 

Zijn er bloemen die een bepaalde betekenis hebben ?

Ja, die zijn er. Hieronder een overzicht met bloemen en hun betekenis.

Aronskelk, Calla - de maagd Maria


Amaryllis - betoverende schoonheid


Camelia - schoonheid


Jasmijn - vriendschap en naastenliefde


Witte chrysant - Allerzielen


Lelietje van dalen - Christus


Lotus - zuiverheid


Madeliefje - reinheid, maagdelijkheid


Witte lelie - geestelijke reinheid en het Maria-symbool en staat voor beminnelijkheid, zuiverheid, geestelijke liefde, vruchtbaarheid, reinheid en eenheid.


Roze roos - jij en ik


Witte en rode rozen - voor altijd samen en staat voor een teken van liefde. Een roos met een gebroken steel staat symbool voor een afgebroken leven of overlijden.


Tulp - ik bid voor je


Vergeet-mij-nietje - ware liefde


Rode anjer - zuivere liefde


Zonnebloem - gerichtheid naar God. Voor gelovigen heeft licht hiern de betekenis van Christus.

Heemstroos - tedere schoonheid Kogel amarant - eeuwig durende liefde Roze anjer - ik zal je nooit vergeten 

Fresia - De freesia staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde en eerbaarheid

Orchidee -  De orchidee staat symbool voor schoonheid, luxe, kracht en vruchtbaarheid.

Lisianthus - De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Anthurium - De anthurium staat, gezien haar uiterlijk en herkomst, symbool voor exotische schoonheid. De naam anthurium is afgeleid van de Griekse woorden 'anthos' en 'oura' wat 'bloei' en 'staart' betekent. Heel toepasselijk dus.

Welke bloemen neem je mee naar een uitvaart?

Rouwboeket met witte rozen en lelies

Bij een uitvaart worden de rouwstukken op de grafkist of bij het graf vaak geregeld door de uitvaartverzorger of rechtstreeks bij Crea-Fleur. Als een blijk van medeleven nemen mensen vaak zelf ook bloemen mee. Hoe kies je de juiste bloemen?

Vaak staat op de rouwkaart van welke bloemen de overledene hield. Als dit op de rouwkaart vermeld staat kun je dit zien als een uitnodiging om bloemen mee te nemen of te laten bezorgen bij de plechtigheid.

Welke bloemen kies je voor een uitvaart?

Rouwstuk vlinder paars met wit

Het is niet verplicht om bloemen mee te nemen naar een begrafenis of crematie. Vaak doen mensen dit wel, om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden en om te laten zien wat de overledene voor hen betekend heeft.

Kijk altijd eerst op de rouwkaart van welke kleur of soort bloemen de overledene hield. Staat hier iets over vermeld dan kun je dit zien als een uitnodiging om die bloemen mee te nemen of te laten bezorgen.

De bloemen zelf meenemen of laten bezorgen?

Rouwstuk anker

Wil je weten waar je de bloemen kunt laten bezorgen kan je dit navragen bij de uitvaartverzorger. Neem je liever zelf de bloemen mee vertelt de uitvaartverzorger je waar je de bloemen mag neerleggen.

Laat je rouwstuk of rouwboeket niet op de dag van de uitvaart bezorgen maar al eerder, zodat de nabestaanden zich op de dag van de crematie of begrafenis kunnen focussen op het afscheid.

Nog meer vragen? Neem contact met ons op! klik hier

Indien uw dierbare is overleden kunt u contact opnemen met Crea-Fleur via het telefoonnumer dat op deze website vermeld staat. U kunt telefonisch uw wensen doorgeven. Maar het is ook mogelijk om Leon bij u thuis te laten komen, of bij Leon langs te gaan, zodat hij voorbeelden van rouwwerk aan u kunt laten zien. U kunt ook uw begrafenisondernemer contact op laten nemen met Crea-Fleur.

Crea-Fleur dé uitvaartbloemist van de Hoeksche Waard

Crea-Fleur voor rouwwerk met persoonlijke aandacht en meer dan 25 jaar ervaring.