Winkel

Crea-Fleur WoodWick

WoodWick specialist in de Hoeksche Waard

Kaarsen & Giftsets

WoodWick® kaarsen verwennen de zintuigen. Ze zorgen voor een unieke ervaring van geluid, zicht en geur.  Het zijn verfijnde, elegante ontwerpen en hebben een gepatenteerd knisperend lont (de rustgevende cracle van WoodWick®).   WoodWick® is de eerste kaars ter wereld die voor zien is van een houten lont. WoodWick® is een Amerikaans bedrijf en heeft als motto het leven van hun klanten te verrijken door het creëren van unieke huisparfums van de beste kwaliteit.  

Dankzij de combinatie van vakmanschap en de modernste technieken, door het gebruik van aangename, authentieke geuren, soyawas van de hoogste kwaliteit en de natuurhouten lont die iedere WoodWick® kaars een bron van aangename geuren en zacht knisperende geluid geven. Parfumkaarsen geven naast een heerlijke geur welke verkrijgbaar is in diverse geuren ook nog een andere emotie, ze hebben een houten lont, dit creëert het rustgevende geluid van eenknapperend haardvuur en het gezellige comfort van een gloeiende open haard. WoodWick® kaarsen zijn gefabriceerd met uitsluitend natuurlijke producten. Door de gepatendeerde Pluswick lont geven deze kaarsen sneller geur, en ze branden beter.

  • Elk kwartaal lanceert WoodWick® nieuwe geuren, die bij het seizoen passen
  • Iedere maand "WoodWick geur van de maand"

WoodWick Geur van de Maand April

WoodWick Geur van de Maand April Linen
WoodWick - Linen

De populairste geur uit de WoodWick serie. De fijne, frisse geur van schoon wasgoed dat hangt te drogen in een zacht zomerbriesje.

WoodWick Geur van de maand April Yuzu Blooms
WoodWick - Yuzu Blooms

Met WoodWick Yuzu Blooms verspreid je een bloemige geur met zacht fruitige ondergronden in je huis. Levendige citroen- en mandarijnnoten worden gebalanceerd door zoete pioenroos en citrusbloesem.

WoodWick Weetjes

Hoelang gaat een WoodWick kaars mee?

WoodWick Fireside

Hoelang je WoodWick geurkaars brandt hangt af van het formaat.

  • WoodWick Large: deze kaars heeft een afmeting van, 10cm breed 17,5cm hoog en bevat maar liefst 130 branduren.
  • WoodWick Medium: deze kaars heeft een afmeting van, 10cm breed 11,5cm hoog en bevat 60 branduren.
  • Woodwick Mini: deze kaars heeft een afmeting van, 7cm breed 8 cm hoog en bevat 20 branduren.

Hoelang moet mijn WoodWick geurkaars branden?

WoodWick geurkaars Vanilla & Sea Salt

Laat de Woodwick  kaars altijd tenminste 2 uur branden. Voor de meest ideale geurverspreiding en het beste pool resultaat laat je de kaarsen 3 tot 4 uur branden of in ieder geval tot de bovenste laag van de kaars van rand tot rand gesmolten is. Maak de kaars niet uit voordat de bovenste laag volledig gesmolten is.

Wat is Poolen?

Poolen: Is het volledig vloeibaar worden van de bovenste laag van de sojawax. Bij een correcte wijze van het branden van de kaars zal die bovenste laag dus volledig vloeibaar worden. Brandt de kaars tekort, dan zal er een rand van niet gesmolten sojawax tegen het glas blijven zitten.

Hoe trim je de WoodWick lont?

Woodwick geurkaars linnen

Laat de soja volledig stollen en gebruik je vinger om het gebrande deel van de houten lont af te breken. Herhaal dit tot de gewenste lengte, zonder al teveel kracht te zetten dat de kern van de lont breekt of rond gedraaid wordt.  Belangrijk is om niet te vergeten om de restjes lont uit de kaars te halen. Doe je dat niet, dan is er een grote kans dat deze restjes in een later stadium mee gaan branden en je dus meerdere vlammen hebt in de kaars. Gevolg is dat de kaars dan een enorme vlam geeft en te heet wordt , dat wil je natuurlijk niet.

Mag ik direct het deksel op mijn WoodWick geurkaars plaatsen, nadat ik deze  heb uitgeblazen?

Gebruik het glas van je opgbrande WoodWick kaars als vaas

Nadat je de kaars hebt uitgeblazen mag je niet direct het deksel  op je WoodWick kaars plaatsen. Plaats het deksel pas weer op de kaars als deze volledig afgekoeld en gestold is.

TIPS voor je WoodWick kaars:

  • Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden of beschadigen.
  • Is je WoodWick geurkaars helemaal opgebrand,  gebruik het glas dan als  bloemenvaas of plant er een plantje in van Crea-Fleur Groenwereld.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte

Facebook

Facebook Crea-Fleur Groenwereld

Instagram

Instagram Crea-Fleur Groenwereld

Openingstijden Crea-Fleur Groenwereld

Woensdag tot en met Vrijdag
10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag
10:00 tot 16:00 uur

Rouwwerk en boeketten kun je van maandag tot en met zaterdag bestellen tussen 09:00 tot 21:00 uur.